Meedoen en inschrijven

Vanaf september kun je je weer inschrijven voor de Competitie en de Turnproeven. Inschrijven kun je doen via onze webwinkel.

De inschrijving voor de competitie van niveau D3 en D2 is een inschrijving voor twee voorwedstrijden en mogelijk één of twee finales. Zorg dat je alle data vrijhoudt.

De inschrijving voor de competitie van niveau D4 is een inschrijving voor één voorwedstrijd en mogelijk één finale. Zorg dat je alle data vrijhoudt. Lees hier meer over de competitie.

Let op: Wanneer je je inschrijft voor de competitie is het niet meer mogelijk om je uit te schrijven. Je kunt helaas ook geen geld terug krijgen. Ook is het niet mogelijk je nog in te schrijven na de deadline, omdat het inschrijfsysteem dan de KNGU dan gesloten is.

Als je meedoet aan een wedstrijd is het belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist. Het is erg belangrijk dat je de oefenstof goed uit je hoofd kent!

Turnvereniging Wilskracht

Wedstrijdkalender 2017-2018

 • Turnproeven12 november, Wethouder Verheijhal
 • Voorwedstrijd D219 november, Turn Inn Amersfoort
 • Voorwedstrijd D326 november, Turn Inn Amersfoort
 • 2e Voorwedstrijd D228 januari, Turn Inn Amersfoort
 • Voorwedstrijd D34 februari, Turn Inn Amersfoort
 • Voorwedstrijd D411 maart, Wethouder Verheijhal
 • Voorwedstrijd jongens18 maart, Wethouder Verheijhal
 • Finale Zuid D2 D3nnb
 • Finale D415 april, Wethouder Verheijhal
 • Finale jongens15 april, Wethouder Verheijhal
 • Regiokampioenschap D2, D3nnb
 • Districtkampioenschap D2, D3nnb
 • Clubkampioenschappen16 juni

Locaties

 • SportXperience - Sloterweg 1043T
 • Wethouder Verheijhal - Polderweg 300
 • Turnvereniging Wilskracht - Jan van Galenstraat 31
 • Beverwijk, Sporthal de Walvis - Van Loenenlaan 1
 • Turn Inn - Scheidingsweg 4 Amersfoort

Schrijf je in voor de wedstrijden via de winkel

Competitie

Vanaf het jaar dat je 8 wordt, mag je meedoen aan de competitie. Dit is voor niveau D4 en voor de jongens een voorwedstrijd en (voor de winnaars) een finalewedstrijd in februari/maart/april in de Wethouder Verheijhal.

Voor meisjes die in niveau D3, D2 of keuzeoefenstof turnen zijn er meerdere voorwedstrijden die in november beginnen. Zij kunnen doorstormen naar de Amsterdamse Finale of de regio- of districtfinales.

Voor de competitie moet je je bijtijds inschrijven. Hierover krijg je in de les een brief mee aan het begin van het seizoen.

Clubkampioenschappen

In juni heeft Wilskracht Clubkampioenschappen. Hier turn je tegen andere kinderen van Wilskracht die hetzelfde niveau en dezelfde leeftijd hebben. Kinderen van 6 mogen hier ook aan meedoen, zelfs als zij pas een paar weken op turnen zitten.

Het is een hele gezellige wedstrijd en erg laagdrempelig. Kinderen die buiten de top 3 vallen, krijgen een snoepmedaille, dus ook zij gaan niet met lege handen naar huis!

Turnproeven

Elk jaar behalen een heleboel Amsterdamse jongens en meisjes hun turndiploma bij de Turnproeven. Een beetje zoals bij zwemles. Een diploma behaal je door op elk toestel een voldoende hoge score te behalen. De Turnproeven zijn dus geen competitie waar je een medaille of beker kunt winnen. De Turnproeven zijn bedoeld voor recreatieturnsters uit (de omgeving van) Amsterdam. De meisjes kunnen een diploma halen in de niveaus D5 en D4.

Omdat wij de Turnproeven zelf organiseren zijn er veel vrijwilligers nodig op deze dag. Kun je ons helpen met bijvoorbeeld opbouwen of afbouwen, de kassa beheren, de muziek verzorgen, koffie schenken, of diploma’s schrijven? Stuur dan een mailtje naar info@tvwilskracht.nl. Zonder vrijwilligers kan de wedstrijd niet doorgaan!

Niveaus

Recreatieturnen en wedstrijdturnen

Bij Wilskracht maken we onderscheid tussen recreatieturnen en wedstrijdturnen. Recreatieturnen is turnen in niveau D5 of D4. Wedstrijdturnen is turnen in niveau D3 of D2.

Ook als je op recreatieturnen zit kun je deelnemen aan wedstrijden. In niveau D5 kun je meedoen aan de Turnproeven en Clubkampioenschappen. In niveau D4 kun je daarnaast ook deelnemen aan de competitie in de Wethouder Verheijhal en de Bronzen Balk wedstrijd.

Als je op wedstrijdturnen zit, turn je in niveau D3 en D2 en kun je meedoen aan de competitie in de SportXperience hal, aan de Bronzen Balk wedstrijd en aan de Clubkampioenschappen.

Jongens

Jongens kunnen bij Wilskracht turnen in de niveaus 17 t/m 11. In principe doe je elk jaar een moeilijker niveau. Het is niet altijd zo dat je begint bij niveau 17. Als je al wat ouder bent, of snel leert kun je ook in een hoger niveau beginnen.

D5

Niveau D5 is ontwikkeld door Wilskracht zelf en wordt in het rayon verder niet gebruikt. De oefenstof is geschikt voor beginners en meisjes voor wie D4 te moeilijk is. D5 kan geturnd worden door meisjes in de categorie Basis, Pré-Instap, Instap, Pupil1, Pupil2 en Jeugd1. Je kunt in dit niveau meedoen aan de Turnproeven en de Clubkampioenschappen.

D4

Niveau D4 is oefenstof waarmee je aan de competitie kunt deelnemen. Je kunt dit niveau in principe turnen als je 1 uurtje per week traint. D4 kan geturnd worden door meisjes in de categorie Pré-Instap, Instap, Pupil1, Pupil2, Jeugd1 en ouder. Als je D4 turnt kun je deelnemen aan de Turnproeven, Bronzen Balk, de competitie en de Clubkampioenschappen.

D3

Heb je talent voor turnen en vind je het leuk om hard te oefenen, dan kun je niveau D3 gaan turnen. Hiervoor zijn 1 tot 3 trainingsuren per week voldoende. Je kunt dan aan de competitie in de Turnace hal deelnemen en natuurlijk aan de Clubkampioenschappen. D3 kan geturnd worden door meisjes in de categorie Pré-Instap, Instap, Pupil1, Pupil2, Jeugd1 en ouder.

D2

Niveau D2 is het hoogste niveau dat je bij Wilskracht kunt turnen. Hiervoor zijn 3 tot 5 trainingsuren per week voldoende. Je kunt dan aan de competitie in de Turnace hal deelnemen. D2 kan geturnd worden door meisjes in de categorie Instap, Pupil1, Pupil2, Jeugd1 en ouder. Als je D2 turnt kun je deelnemen aan de competitie en de Clubkampioenschappen.

Keuzeoefenstof

Ben je 12 jaar en heb je in niveau D2 of D3 geturnd, dan kun je keuzeoefenstof gaan turnen. (De andere 12+ meisjes kunnen D2, D3 of D4 uit categorie Jeugd 1 turnen) Keuzeoefenstof is er in divisie 7, 6 en 5. Divisie 5 staat in principe gelijk aan niveau D2 en divisie 6 aan D3.

Niveau omhoog

Voor meisjes zijn er minder verschillende niveaus, maar elk niveau wordt moeilijker naarmate je ouder wordt. Zo is Instap D4 moeilijker dan Pré Instap D4. Je kan dus jarenlang in hetzelfde niveau blijven zitten. In welk niveau je wordt ingedeeld hangt af van je aanleg voor turnen en het aantal trainingsuren.

Extra Trainen

Als je in niveau D4, D3 of D2 turnt, kun je naast het reguliere lesuur ook extra trainen. Op woensdag is er extra trainen voor de jongste meisjes die D3 en D2 turnen en meisjes die D3 of D4 turnen. In dat laatste groepje zijn maar 10 plaatsen, die allemaal vervuld zijn. Mocht je toch graag twee keer per week willen turnen, dan kun je op de wachtlijst voor deze les. De les is alleen geschikt voor meisjes die graag aan wedstrijden meedoen en weinig lessen missen.

Voor meisjes die D2 turnen is er extra trainen op maandag en vrijdag. Je kunt van één of beide lessen gebruik maken. Als je op extra trainen zit ben je verplicht mee te doen aan de wedstrijden.