Jureren

Zo belangrijk zijn juryleden

Elke turnvereniging heeft juryleden nodig. Wanneer je kinderen inschrijft voor een wedstrijd, is het verplicht ook juryleden in te schrijven voor deze dag. Om deze reden is Wilskracht altijd hard op zoek naar juryleden! Hoe meer hoe beter, want vele handen maken licht werk.

Ouders gezocht!

In seizoen 2020/2021 hopen we dat weer een groepje ouders de jurycursus kan gaan volgen. Je kunt jureren op TD1 (niveaus D5, D4 en D3) of TD2 (niveau D3 en keuze oefenstof) niveau, of bij de jongens (TH1). Lijkt het je leuk om te jureren? Of heb je vragen? Mail dan naar Jeroen: jury@tvwilskracht.nl

Je kunt na het behalen van je licentie zelf bepalen hoevaak en op welke wedstrijden je wil jureren.

Cursussen op de planning

Juryopleiding TH1
8 geplande bijeenkomsten in Teams + een digitaal examen.
Vanaf 02 december 2020 19.00 tot 20.00
Meer informatie: https://opleidingen.kngu.nl/opleidingen/804575

Juryopleiding TD2 (voor wie TD1 al heeft behaald)
10 bijeenkomsten via Teams + een digitaal examen.
Vanaf 01 december 2020 19.30 tot 21.00 of
Vanaf 15 december 2020 20.00 tot 21.30
Meer informatie: https://opleidingen.kngu.nl/opleidingen/804526

Turnen Dames 1

Sinds januari 2019 heeft de TD1 4 cursusmomenten. Dag 1 en dag 4 zijn verplicht om de cursus te kunnen behalen. Op dag 4 vind er een praktijkexamen plaats en er is een digitale theorietoets.Wanneer je voldoend e kennis hebt, kun je de toetsmodule doen. Via het klaslokaal kun je de toets aanvragen. De eindtoets bestaat uit 20 vragen die nagenoeg overeenkomen met de vragen in de diverse oefentoetsen. Daarvan moet 70% correct beantwoord zijn.

Turnen Dames 2

Met een TD2 licentie kun je wedstrijden van de niveau D3 en keuze oefenstof meisjes jureren. Wij hebben momenteel geen TD2 jurylid, waardoor onze meisjes niet aan de wedstrijden zullen kunnen deelnemen. Om aan deze cursus te kunnen starten moet je eerst de TD1 cursus hebben afgerond. Bekijk voor meer informatie de infokaart van de KNGU.

Turnen Heren 1

De cursus TH1 bestaat uit 6 bijeenkomsten van 3 uur. Dit is inclusief het examen. Het is handig om daarnaast een paar keer in de turnlessen te komen kijken, om wat te oefenen. De KNGU heeft een infokaart voor de cursus TH1 gemaakt met daarop verdere informatie.

De jurycursus

Om te kunnen jureren moet je in het bezit zijn van een licentie. Deze is te behalen door een cursus van de KNGU te volgen. Deze cursus is gratis of wordt door Wilskracht vergoed.

Voor de cursus moet je minimaal 16 jaar oud zijn. Er is geen vooropleiding nodig. De cursus wordt alleen in het Nederlands gegeven. De cursus blijkt een stuk makkelijker voor mensen die in het verleden zelf geturnd hebben, maar dit is niet noodzakelijk. Ook meekijken in de lessen kan helpen met het sneller oppikken van de stof.

Heb je de cursus gehaald, dan mag je voor Wilskracht jureren en zorg je er dus voor dat vele kinderen aan wedstrijden kunnen deelnemen!

Digitale juryopleiding Opstapmodule TD

Ter voorbereiding adviseert de KNGU je de digitale Opstapmodule TD door te nemen.

Je maakt kennis met de meeste elementaire elementen vanuit het Dames Turnen. Techniek aan de hand van filmpjes met toelichting, aftrekken, symboolschrift alles komt aan de orde. Tenslotte heb je per element 3 ‘test jezelf’ vragen. Deze module kun je geheel thuis doen en er is geen formele toetsing of brevet aan verbonden.

Er wordt geen aandacht besteed aan de diverse reglementen, de module richt zich met name op de uitvoering.

De kennismodule TD1 is zowel beschikbaar ter voorbereiding voor de introductiebijeenkomst TD1 als te gebruiken als naslagwerk voor gebrevetteerde juryleden.

Na afronden van de module heb je een goede basis voor de vervolgopleiding TD1.